28.11.07

Satama Interactive


Viikonlopun messureissun matkaseuraksi valitsin Nancy Bushin Knitting on the Road- kirjasesta Friday Harbour-sukat. Mutta kun päällä on paha polvariobsessio ja tahdoin tehdä nämä ohuemmasta langasta piti ensin vähän pähkäillä, mikä ei ole ollenkaan huonompi juttu noin yleensäkään. Että mietittäis ensin ja tehtäis vasta sitten.
Lanka kuten voitte huomata on Fortissiman Socka Coloria, ja puikko pyörö kakspuolonen.
Oikeastaan nykyään aina sukat neulon pyöröllä, tosi paljon kätevämpää kuin tuikkia ympäriinsä viidellä puikolla.
Aloitus 80 silmukalla joita kavennellaan 60:een nilkkaan mennessä, kaikki muotoilu pohkeen takapuolella joka alkaa 3o 3n-resorina ja päättyy kantalappuun 2o 2n-versiona.
Koetan täällä blogin puolella olla mainostamatta, mutta täytyy sanoa että tuossa langassa on kaunis, hillitty väritys, ei vie huomiota kuvio-osuudelta. 

Millaista on olla lankakaupan pitäjä? Aika ihmeellistä; 
hauskaa, hirvittävää, yllätyksellistä, opettavaa ja ennekaikkea itsenäistä, niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä, siksi virallinen nimike onkin yksinäisyrittäjä eikun yksityisyrittäjä.
Neulebloggaajia täällä on ilahduttavasti käynyt kannustavin kommentein. Kiitoksia.

As I made a small trip last weekend a suitable Knitting on the Road project was needed, thank You very much, Nancy, for being so thoughtful. Friday Harbour was chosen but not without alterations. I'm obsessed by knee highs and prefer thinner yarns.
A beautiful shade of Fortissima Socka Colori had been whispering to me on the shelf for a while and although I try to be careful with the self striping yarns this particular colouring seemed appropriate: slightly variegated but does not mess with the lacy pattern.
I almost exclusively knit socks with circulars, 2 1/2 this time. Sooooo much more handy than five separate needles.
The sock starts with 80 stitches and at the ankle has only 60 left. All the shaping is on the back side, after the edging lace the calf settles into k3p3 rib that gradually transforms to k2p2.

What's it like to run a yarn shop? Rather wonderful; funny, scaring, surprising, educative and most of all independent, both in good and bad. 
The shop has received supportive comments from visiting knitbloggers. Thank You.

3 comments:

Lotta said...

No tuota mun varmaan pitää ostaa sitten kun tuun käymään Hämeenlinnassa :). Ei löydy Aililta eikä Käsityökeskuksesta moista, enkä raaskis millään maksaa postikuluja...

Idea jos tulee liian yksinäistä: ota korkeakouluharjottelija. Joku tarpeeks fanaatikko vois tulla koulun palkallaki, mutta joka tapauksessa kustannukset ei hirveet oo. Käsittääkseni.

Raglana said...

Kuviot menevät tosiaan käsi kädessä värinvaihtelun kanssa, tuo kuvio kun on vähän isompi eikä mitään piiperrystä. Melkein tekis mieli itsekin tästä laadusta kutoa, mutta langan ohuuden realiteetti tulee vastaan.

Menestystä "Huvila Kahville"!

Essi said...

Oivitsi, mitä lankakauppaa pidät?
(lukasin nopsasti)