14.7.07

Paineita - Pressures

Tässä koetettu saada elämää taas jotenkin normaaliksi. Kävin katsastamassa fillareita ja Crescentin Classiciin taidan päätyä. Oikea mummopyörä, mutta ajattelin että tällaisen päältä näkee muun maailman (lue: liikenteen) paremmin, kiitos ajoasennon. Ja jalkajarrua olen kaivanut siitä lähtien kun "etenin" vaihdepyöriin.

Have been trying to get life normal. Went to see bikes and this sort of Crescent Classic pleases me the most. Rather a granny bike, isn't it? It's easier to see the traffic around when one's cycling posture is more upright. And brakes function with feet, something I've been missing since I graduated into a hybrid type of bikes.
Neulomaankin olen jo harjoitellut. Vaikka käsi siihen jotenkin kykenee, kipeytyy se siitä myös. Ääh! Frutti di Maresta tehdyn Verena-neuleen kappaleet neulottu, koetan kastelupingoittaa ne ja kasata paidan tässä lähipäivinä. Phildarin takin takakappale on kohta valmis.

Sain kyydin pikareissulle Tampereelle ja päätin virkistäytyä käymällä Ailijokisella. Virolainen villa piileksi minulta taannoisella Tallinnan reissulla - mutta sitähän saakin Mansesta!
Ostin yhden vyyhdin aikomuksena väsätä sukat, mutta mallitilkkukokeilu ei tunnu hyvältä. Kakspuolosilla liian harvaa, kakkosilla tiukkaa ja on tämä aika karkeaakin.
Mielenkiintoisin seikka langassa oli kuitenkin se, että vaikka vyötteessä kerrottiin painoksi 180 g, olikin siinä kotipunnituksessa vain 131 g. Yli neljännes haihtui moottoritien pientareille?
Soitin torstaina asiasta kauppaan, mutta sieltä kehotettiin ottamaan yhteyttä suoraan Viroon!
"Mekin olemme maksaneet langoista vyötteissä ilmoitettujen painojen mukaan."
Jahas.

Sukkakirjojen kokoelma on karttunut tällä viikolla, Book Depositoryn toimitusvauhti on vähintäin kiitettävää. Usean kirjan tilaaminen yhtaikaa luulisi tarkoittavan niitten lähetystä samassa paketissa. Silti jokainen tuli erikseen, kahtena peräkkäisenä päivänä tosin.
Knitting Vintage Socks, Favorite Socks, Socks Socks Socks ja Knitting on the Road: Sock Patterns for the Traveling Knitter - näistä voisi kuvitella löytyvän mallia joka tarpeeseen.
Tosin itseäni hiukoo polvisukka tällä haavaa eniten. Folk Socks olikin hyllyssäni jo ennestään ja siitä suunnittelen niitä kilttipolvareita. Regia Silkit on valmiina.
Puuttuuko jokin olennainen sukkakirja - millaisia ovat kotimaiset versiot?

Lisäksi luin ekakertaa Stephanie McPheetä, Knitting Rules! nauratti ihan oikeasti monta kertaa.

Knitting has been practised, too. Although my arm allows me to knit slowly, it also gets sore from doing so. Arggh! Long sleeved Verena sweater from BBB Frutti di Mare is about to be blocked and sewn this weekend. Phildar cardi: back piece almost done.

I made a quick trip to nearest "big town", which is Tampere. Thought to brighten myself up by visiting a well-equipped yarn store. As I completely missed Estonian wool on my May trip to Tallinn, I was delighted to find it in Tampere. Each skein was weighed differently and charged accordingly. The yarn spoke to me and told it wanted to become stockings. However, at home when I weighed it wit my small electronic kitchen scale it was only 131 grams instead of 180 stated at the band. More than a quarter vanished into thin air when traveling less than 80kms!
Although swatching had been a minor disappointment, searching for the right gauge in vain and the yarn feeling rather itchy, I called the shop next day . A curt answer was : "We have paid from the yarns by the written weighs also." So I'm to email directly to OÜ Rewool.

The following ones were added to my sock book library:
Knitting Vintage Socks, Favorite Socks, Socks Socks Socks ja Knitting on the Road: Sock Patterns for the Traveling Knitter - is there still any major book missing?
Folk Socks I already had, 150 grams of gray Regia Silk waiting to be knitted as Schottische Kilt Hosen.
I also read Stephanie McPhee for the first time, Knitting Rules! gave many laughs.

8 comments:

Arja said...

Noihin sun kirjoihin verrattuna kotimaiset sukkakirjat ovat, no, miten sen sanoisi, kotimaisia :)
Sukkasillaan-kirjaan olin pettynyt ainakin. onneksi lainasin sen kirjastosta enkä ostanut omaksi.

verano said...

Muistatkos vielä, paljonko tuo virolainen villalanka maksoi Aili Jokisella?

Keväällä käydessäni ko lankaa oli vasta pöydän alla piilossa ja myyjä kertoi virolaisen esittelijän olevan tulossa, jotta he päättäisivät, ottavatko langan myyntiin. Värivalikoima kun jo silloin näytti mielenkiintoiselta..

Vilma said...

Aililla tuo palvelu on aina samaa taattua laatua...

Sullahan on nyt kunnioitettava kokoelma loistavia sukkakirjoja! Mäkään en oo vielä nähnyt noiden veroisia kotimaisia sukkaopuksia, ainakaan mitään uusia. Divareista vois löytyä jotain arkiston helmiä, jos kävis lykky.

elina said...

Se on jotain jäännöslankaa, liekö myyntiin tarkoitettukaan. Tuo sana jääk vyötteessä tarkoittaa sitä. Minusta myyjä on vastuussa myytävästä tuotteesta, hänen itse pitäisi ottaa yhteyttä Viroon, ei sinun.

Anonymous said...

Pahoitteluni vielä onnettomuudesta, mutta... ei liene tarkoituskaan että murtuneella ja juuri leikatulla / ruuvatulla kädellä tehdään hommia "niin kuin ennekin". Parantelehan kätesi rauhassa. Sitten kun käsi on kunnossa voit taas neuloa niin kuin aikaisemminkin. Toki kättä täytyy jumppata annettujen ohjeiden mukaan.. siis jos sellaisia sait.

villamokka said...

Virolaisen langan kilohinta oli 46€, ja hinta vyyhdille laskettiin laskimella kassalla, vyötteeseen kirjoitetun painon mukaan.

Anonyymille: ei varmaan olekaan "tarkoitus", mutta kun hinku on niin kova. Varsinaisia jumppaohjeita ei tullut muita mukaan kuin että saa tehdä sitä mitä jaksaa ja pystyy, mutta luuta ei saa kuormittaa kantamalla painavaa tai varaamalla kipeällä kädellä.

Anne K-R said...

Hei, kiitos blogiini jättämästäsi neuvosta! Täytyy tästä lähtein alkaa tehdä neuleisiinkin muotolaskoksia. Kaiketi mie elän neulomisissani vielä jotain väljää aikakautta, enkä sitten älyä tehdä istuviinkaan (tai siis istuviksi tarkoitettuihin) neuleisiin riittävästi muotoiluja?

Älä ihmeessä rasita kättäsi liikaa, vaan anna sen parantua rauhassa! Pikaista paranemista!

Kamicha said...

Tuo fillariehdokas näyttää tosi hyvältä. Minusta arkisessa käytössä mummopyörät pesevät muut mallit mennen tullen.

Pikaista paranemista! Blogissa on pikku haaste jos ehdit ja jaksat kirjoitella...