18.4.07

Sitä Saa Mitä Tilaa - Getting What You Wished


Halusin jotain erilaista, tyylikästä, jotain jossa bambunauhalangan laskeutuvuus pääsisi oikeuksiinsa. Ja sain - jep jep - ihan sitä.
Tämä keskeneräinen kappale ei ole takakappale, ei etukappale, vaan hiha! Ja se painaa jo 180 g joten äkkiä laskien kaavoja katsoen - takki tulee painamaan noin kilon. Että on siinä sitten loimella laskeutumista.
Ja tuo hihan vinous ei johdu kuvakulmasta, vaan keskimmäinen mallineule vetää kieroon.
Kova lanka käy käsille neuloessa. Laitoin itselleni tavoitteen, että olisi vappuun mennessä valmis tämä takki. En oikein usko. Puuh.

I wanted something different, stylish, something that would do the draping bamboo yarn justice - and oh boy did I get it!
This piece in production is not the back, not the front, but the first sleeve! It weighs already 180 grams - with some math the rough estimate for the whole cardi does not say less than a kilo.
There's gonna be some serious drape indeed!
And the the photo is not skewed by ill-situated photographer: the middle pattern does twist.
The yarn has no stretch and it makes knitting a cumbersome task. Hands hurt after few hours.
I set a goal to get this ready by the end of April. We'll see.
Tässä ottaa päivänokosia assistentti. Voi pikku rusakkoa.

Assistant having a nap - for a change. Poor little hare.

3 comments:

Pikku- Kettu said...

Kaunis tuo hiha on, mutta painava. Se on aina ongelmana noissa kasvikuiduissa. :/

Meillä löytyy ihan samanlainen rusakko kotoa, se vain sattuu olemaan sitä haukkuvaa sorttia. Ihan sama nukkumisasento kuitenkin :)

Salla said...

Kylläpä hiha näyttää kauniilta, että tsemppiä vain lopputyön tekoonkin! Ja tuo sun assistentti on mainio - miten sillä onkin noin ovelan värinen turkki; onkohan tuolla turkkivärikuviolla jokin oma nimityskin?! Voih, olisipa mullakin kotona yhtä ihana assistentti :P
Jään odottamaan lisää kuvia valmistuneesta bambuneuleesta ja tietysti myös assistentti-työnvalvoja-laaduntarkastaja-kissasta ;)

helena said...

Kauniin mallin valitsit! Aikataulu on tosi tiukka, mutta pitäähän sitä olla vähän haastettakin :D