25.5.07

KIPpis


Lupailin tuolla Ullablogin KIP-sivulla lisätietoa Hämeenlinnan Neulo Julkisesti-tapahtumasta.
Täällä ollaan ensi kertaa neulojaa kyydissä, joten entiset perinteet eivät vielä repussa paina.
Saimme kirjaston mukaan leikkiin. Pääkirjasto järjestää kädentaitoja käsittelevien kirjojen ja lehtien näyttelyn, jota säestää matineanomaisesti vieno puikkojen kilinä 9.kesäkuuta klo 10-15.
Jos sää vain sallii, neulotaan ulkona Lukiokadun puolella, jos ei salli, puuhataan sisätiloissa yläaulassa.

Tervetuloa mukaan kaikki kynnelle kykenevät taitotasosta riippumatta.
Otamme muutamia puikkoja ja lankaa hätävaraksi, jos joku ilman omia välineitä oleva tahtoo kokeilla ja/tai opetella. Virkkaajat ilmanmuuta mukaan, meillä on seinät leveällä ja katto korkealla; satunnaisia kehrääjiäkään ei hätistetä pois.

Kirjasto ilmoittelee tapahtumasta omilla foorumeillaan sekä paikallislehdissä. Mediaa toivomme tietenkin paikalle mikrofonien ja kameroidensa kera.
Kaikki neuvot, vinkit ja ehdotukset tapahtuman järjestelystä ja sisällöntuotannosta otetaan vastaan, noudattamista emme takaa.
Kirjaston kahvila on suljettu lauantaina, joten omia eväitä on maratonia varten syytä ottaa kassiin, tai varmistaa huollon pelaaminen muilla järjestelyillä.

Olen käsittänyt, että KIPpailun tarkoitus on paitsi tutustuttaa neulojia toisiinsa ja pitää hauskaa, niin myös levittää neulomisen ilosanomaa ja esitellä jaloa harrastustamme siitä vielä mitään ymmärtämättömille.
Erityyppiset meneillään olevat neuleet, joiden tekniikoita neulojat havainnollistavat, voisivat tuoda maallikolle ahaaelämyksiä.

Pitsit, palmikot, kirjoneuleet, shaalit, sukat, sormikkaat...

Helpoista haastaviin- ottakaa mukaan erilaisia keskeneräisiä ja valmiitakin töitä, jos mahdollista.
Lankojahan on myös hyvin monenlaisia, me sen tiedämme, mutta jollekulle voi vaikkapa pätkävärjätty lanka olla kertakaikkinen uutuus. Lähdemme sponsorivapaasti liikeelle, mutta villatakin saatamme kääntää jos tarpeeksi houkutellaan.

Älä ole Hämeen Hitain Neuloja, tule mukaan jo tänä kesänä.


2 comments:

Kiira said...

Voi hitsi! Täällä neuloja Hämeenlinnasta! Harmi vaan että taitaa meikäläinen kallistua Helsingin kippiin kun sielläpäin silloin olen. :(

kiira said...

Paranee kyllä, on jo itseasiassa paljon paremman näköiset kuin kuvassa! Ehkä ensi kerralla tulen hämeenlinnan kippeihin, tai ehkä jo ennen kippejä neuletapaamisiin..? :) Hauskaa kippiä myös teille sinne kirjastolle!