20.3.07

Bambuhammas - Bamboo Tooth

Sain paljon myönteistä palautetta Phildarista, kiitoksia!
Tarkemmin mallista ja langasta oli tässä ja tässä aikaisemmassa postauksessa.
Myönnettäköön, että pidän itsekin sekä langasta että mallista kovasti. En ole kauhean kutiavainen,voin käyttää Phildaria paljaalla iholla. Ja totesin käytännössä, että istuvassa neuleessa ei juuri väljyysvaroja tarvita. Mutta tämä on makuasia.

I got lots of positive feedback from Phildar, thank you!
More info from the pattern and yarn in previous postings.
Have to admit that I myself like the sweater a lot, too. I am not very ticklish and wear it at bare skin. Also noted that if You want a sweater that fits, forget any "ease". But YMMV.

Sitten mummo lähtee lumessa (no on sitä vielä yhdelle mummolle alustaksi) eteenpäin. Ja aina sivupoluille, kun se on mahdollista.

Forward I go! And sideways, whenever possible.


Kissan bambuhammasta kolottaa. Näissä Malibu-laukun kahvoissa on jotain kertakaikkisen vastustamatonta. Jos ne ovat esillä, täytyy niitä pureksia. Tuntuvat kivalta hampaissa, oletan.
Tässä siis kuvausassistentti hommissaan. En viitsinyt alkaa kanssaan riitelemään, kassista puuttuu vielä vuori joten kuvaan sitä uudemmman kerran - assarilta salaa.
Niissä kahvoissa on jo pienenpieniä reikiä, kun tarkkaan katsoo...arvatkaapa kannattaako huusholliin ostaa bambu-tai peräti ruusupuisia puikkoja?

Her bamboo tooth is aching. These Malibu tote bamboo handles are irresistible. If available, they have to be chewed. I guess they give a nice feeling at her teeth?
Here You can see my photo assistant at work. I did not have the heart to argue, the tote has to be shot again anyway after attaching a lining, on the quiet.
The handles already have tiny holes around them if you look closely. Nice.
Can't think of buying knitting needles made of bamboo or rosewood.Koetilkku Sirdarin Just Bamboosta.
Langan vyöte antaa ohjeeksi:
puikot 5-5,5, tiheys 19s x 25krs.
Tässä tilkussa
puikot 4, tiheys 20s x 30krs.
Missä vika vai onko sitä?
Tavalliseen tapaan tämän tilkun mittasin, pesin ja mittasin, tulokset eivät muuttuneet juurikaan. Märkänä ollessaan lanka oli kovin jämäkän tuntuista, ajattelin jo että siinäpä sittenkin syy suurempien puikkojen käytölle. Kuivunut tilkku oli kuitenkin yhtä notkea ja laskeutuva kuin ennen pesua.
En harvempaa neulosta haluaisi vaatteeseeni. Löysät, harvat neuleet menevät muodottomiksi rievuiksi. Hämmästelen kuitenkin näinkin suurta eroavaisuutta ns. ohjearvoihin.

Millaisia kokemuksia ja näkemyksiä asiasta kanssabloggaajilla mahtaa olla?

Kaipaan myös ehdotelmia mallista tuolle langalle. Lehvistössä niitä on niukalti, ja Sirdarin sivut ovat aika avuttomat.
Tämä lanka kaipa jotain kaunista, naisellista, laskeutuvaa mallia.

A sample swatch from Sirdar Just Bamboo.
Band on the ball suggests:
needles 5-5,5, gauge 19st x 25rows.
This swatch has
needles # 4, gauge 20st x 30rows at 10x10cm.
What's the matter?
I measured, washed and re-measured the swatch as usually, virtually no changes. When wet the yarn felt hard and stiff. I thought that maybe the bigger needles should have been used anyway. When dried, the swatch was supple and draped as beautifully as ever.
I would not want a knit too open, a garment made like that gets loose and flimsy.
Different strokes for different folks, I know. But there is quite a deviation here between my swatch and the so called instructions.

What are your experiences and views on this matter, my dear co-bloggers?
I'd also like to get some suggestions on what to knit from this yarn. Have not seen too many at the mags, Sirdar site is rather modest. Just Bamboo needs a pattern that is feminine, drapey and subtle.

2 comments:

joko said...

en olekaan ennen kuullut bambuhampaasta :)

famu said...

Ensi kertaa blogissasi.-Itse en ole bambulangasta mitään vielä puikotellut,mutta asiantuntija kertoi,että bambun ominaisuus on imeä itseensä vettä moninkertaisesti muihin kuituihin verrattuna.Siksi se käyttäytyy märkänä juuri niinkuin olet kokenut eli on painava ja kuin peltiä.Ja taas kuivuessaan luovuttaa tämän "painonsa" ja on kevyt kuin unelma.Tämä asiantuntijani valmistaa bambutrikoosta ihania ohuita puseroita,pitkiksiä ym.