10.3.07

Lisää Ruskeaa Lankaa - More Dark Brown Yarn

Tämä on se oikea Angora Tweede-väri, josta tuota Phildarin mallia väsään. Tiheys osui just eikä melkein, 21s ja 30krs 10 cm:lle 3 1/2 puikoilla, sama kuin ohjeen merinovillalla, ei tarvinnut alkaa matemaattisia harjoituksia tehdä. Neulepinnasta tulee kuitenkin aika erinäköistä, kiitos noiden tweedfläkkien. Hihat on kohta valmiit. Jostain syystä tavaksi on tullut neuloa ne ensiksi, niitä piintyneitä tapoja joille ei ole mitään järjen selitystä.
En oikein osaa kuvitella siihen puseroon helmiä, mutta nehän kai ommeltiinkin jälkeenpäin, joten asiaa voi sitten harkita. Ehkä jos sellaista aitoa helmiäistä olisi tummana versiona? Ei taida olla.
Koetan tikuttaa urakalla näitä sileäneuleosuuksia jotta pääsen palmikkokaarrokkeeseen. No, telkankatsomisneuleeksi ihan sopiva.

This is the correct colour of Angora Tweede that I am making the Phildar sweater of. No need to re-calculate the pattern, the gauge matches the merino wool yarn : 21 st and 30 rows by 10 cm with needles #3 1/2. The tweedy yarn gives the knit a completely different look, though.
The sleeves are almost ready, for some reason unknown I have grown a habit of knitting them always at first.
Decorating the sweater with pearls does not fancy me now, but who knows what the sweater will tell me when it is ready? If mother-of-pearl came in dark shades I might consider. No?
Plain stocking stitch is somewhat tedious to knit although it is a convenient watch-the-telly-while-knitting-project. However, I'll be more that happy to reach the cabled yoke.

1 comment:

Maud said...

Minä aloitan usein hihoista siitä syystä että aikka mallitilkkuni on 100 % ok, voi tiheys muuttua kun käsissäni on enemmän silmukoita. Pidän ilmeisesti kiinni koko hommasta eri otteella. Ja yhden hihan purkaaminen on (useimmiten) vähemmän harmittava kun ison takakappaleen.